проект ПЛАКАТЪТ – ПРОЕКЦИИ И ПЕРСПЕКТИВИ серия изложби

Международното триенале на сценичния плакат – София

отбелязва

ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА – 22.04.

с плакатната акция

НИЕ СМЕ ЗЕМЯТА

Радослава Боор започва проекта Ние сме земята /We are Earth project през 2019 г. като спонтанна, лична, творческа реакция срещу глобалните злини, които човекът нанася върху планетата. Авторката постига ефектен и въздействащ синтез между плакат, бодиарт и фотография, който намира проявления в нови и нови художествени решения и теми. Отделни части от серията вече имат своите участия и признания в различни форуми за плакат по света: Лима, Перу; Лахти, Финландия; Техеран, Иран; Печ, Унгария; Харков, Украйна. Но българската публика е първата, която ще види колекцията в пълната ѝ цялост.

Нещо повече – за премиерата в София Радослава е подготвила няколко нови визии, използвайки за целта лица на известни артисти и активисти, заснети от фотографа на проекта Милош Нешич (Сърбия).

Акцията се осъществява по покана на Международното триенале на сценичния плакат и е част от едногодишната програма на триеналето „Плакатът – проекции и перспективи“, осъществявана с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. Изложбата започва на Деня на Земята – 22 април и може да бъде разгледана до 5 май в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5. След София предстоят изложби в Музея на земеделието в Прага и в сградата на ЕС в Брюксел.

Откриване: 22 април, събота, 18.00 часа, галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Повече за проекта и неговите създатели:

виж тук >